Çiğneme, tat alma, konuşma, ağrı ve görünüş sebebiyle kaybolan dişlerin yerini doldurmak için geliştirilen yöntemlerden biri de implant uygulanmasıdır. Ancak hiç dişi olmayan ya da yakında tamamen dişsiz kalması ihtimali olan hastalarda, implant tedavisi; daha uzun süreli, daha zor ve yüksek maliyetlidir. All-on-4 implant tedavisi, hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırdığı için tedavi yöntemi hızlı ve etkilidir.

All-on-4 tedavi konsepti; cerrahi operasyonla aynı gün yada ertesi gün 4  implant üzerine vidalar ile sabit total geçici protezin yapıldığı tekniktir. Hasta memnuniyeti fonksiyon, estetik, tat, konuşma ve hasta özgüveni açısından çok iyidir.

All-On-4 tedavisi nasıl gerçekleştirilir?

All-on-4 tedavisinde implantlardaki titanyum vida mekanizması kullanılarak geçici ve daimi protezler hazırlanır. Geleneksel  6-8 implantlar  ile All-on-4 implantlar arasındaki en büyük fark; ağız içinde implantların nasıl konumlandırılması gerektiğidir. Tamamen dişsiz olan bir çenede kayıp dişlerin yerine konmak üzere 6 ya da 8 implant kullanılırken bu yeni teknikle sadece 4 implant yeterli olmaktadır.

Ön kısımda, kemiğin en kalın olduğu yere 2 implant, çene kemiğinin arka kısmında ise 2 implant yerleştirilir. Öndeki implantlar 90 derecelik açıyla yerleştirilirken, maksimum sağlamlık sağlamak için arkadaki implantlar 45 derecelik açıyla yerleştirilmektedir. Bu 4 implantın da yerleştirildikten sonraki ilk adımı, implantların üzerine ilk olarak geçici protezin vidalar ile sabitlenmesidir. 3 ay sonra implantlar osteoentegre olduğunda hastanın sabit protezleri de yerleştirilir.

All-on-4 tedavisinde tedavi öncesi hastalardan alınan ölçüye göre geçici protezler tasarlanmaya başlanır. All on four implant sisteminde işlem günü lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa bunlar çekilerek implantları aynı seansta yerleştirilir.  Daha sonra yerleştirilen implantlardan ölçü alınır ve daha önce tahmini olarak tasarlanmış geçici protezler düzenlenip bu implantlara vidalanarak sabitlenir. 3 ay sonra ise implantların röntgen ile kemiğe tutunması kontrol edildikten sonra hastanın kalıcı protezleri vidalar ile sabitlenir.

 

All-On-4 tedavisinin avantajları nelerdir?

All-on-4 ile kısa sürede tedavi tamamlanır ve hızlı bir şekilde sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşursunuz. Tamamen dişsiz kalan ya da tamamen dişsiz kalma ihtimali olan hastalar için ekstra yapılcak kemik grefti ,sinüs lift gibi cerrahi ameliyatlar gerekmediği için geleneksel implant yöntemine göre daha ekonomik olabilmektedir. Açılı yerleştirilen implantlar kemik kalitesi daha iyi olan bölgeden destek alarak, anatomik yapıların zarar görmesi de engellenmiş olunur. Hastanın ağız içi bakımına özen gösterdiği taktirde All-on-4 tedavisi alt çenede 10 yıla kadar, üst çenede ise 5 yıla kadar kontrollerle uzun dönemli kanıtlanmış bir tedavidir.

 

 

Numaranızı Bırakın,
Biz Sizi Arayalım